Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edytowanie dropu na plikach terenza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie ktoś jak zmienić drop na plikach od Terenza? Standardowy sposób z "mob_drop_item" nie działa a robię wszytko dobrze (taby, restart maszyny). Wie ktoś może jak to zrobić albo to robił na tych plikach?

Opublikowano

Hmm, no nie wiem robię krok po kroku jak w poradnikach.

1. Otwieram mob_drop_item.

2. Dopisuję/edytuję drop z danego potwora/metina (taby, nawiasy).

3. Zapisuję.

4. Uruchamiam maszynę od nowa.

A w grze nie widać żadnych zmian.

Chcę poedytować dropy, potworów, bossów, metków i szkat o ile dojdę jak to zrobić ;P

Opublikowano

Użyj Metin2 Ultra Tool by JachuPL 

No hej, pobrałem to i wygenerowałem plik z dropem pancerza kościopłytowego z dzikiego psa, podmieniłem go (mam kopię oryginału w razie czego), zrestartowałem serwer i drop jest ten sam ://

Opublikowano

@RippON zmieniles w: mob_drop_item ? Wylacz serwer, edytuj: mob_drop_item wrzuc do ftp/podmien, zresetuj vb/vps'a (reset) poczekaj az sie vb/vps uruchomi, zaloguj sie, wejdz do gry, drop powinien byc zmieniony.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Użyj Metin2 Ultra Tool by JachuPL

No hej, pobrałem to i wygenerowałem plik z dropem pancerza kościopłytowego z dzikiego psa, podmieniłem go (mam kopię oryginału w razie czego), zrestartowałem serwer i drop jest ten sam ://

Weź mob_drop_item z innych plików i zobacz czy coś to da

Opublikowano

@RippON zmieniles w: mob_drop_item ? Wylacz serwer, edytuj: mob_drop_item wrzuc do ftp/podmien, zresetuj vb/vps'a (reset) poczekaj az sie vb/vps uruchomi, zaloguj sie, wejdz do gry, drop powinien byc zmieniony.

Dokładnie to robię:///

Opublikowano

RaQezZ, ale co to zmieni?, nawet jak wyczyściłem mob_drop_item to był normalny drop. Edytuję ten plik i restartuje maszynę. Nie wiem czy to dlatego że nie chodzi o mob_drop_item czy nie chce mi wprowadzić zmiany z jakiegoś powodu://

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...